Perles del Camp: dones emprenent en l’àmbit rural

/ / Uncategorized

Món rural com a sinònim d’aire net, paisatges bucòlics i temps de repòs. Però, també de feines d’homes i feines de dones, tradició patriarcal i invisibilitat femenina?

Una extensa recerca bibliogràfica i quasi 20 entrevistes semiestructurades en profunditat a dones que han muntat el seu negoci en àrees rurals de la província de Tarragona, ens ha permès respondre a aquesta i altres aspectes, a l’estudi “Perles del camp: dones emprenent en l’àmbit rural” finançat per l’Organisme Autònom de Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona.

L’estudi ha sigut una oportunitat per conèixer a dones fascinants, amb empenta, solidesa, desenvolupant projectes i serveis competitius… Com, per exemple, l’Antonella Gerosa d’Ecològics Bonastre, vi i oli ecològics de la Carmen de la Torre de Mas d’en Pou deliciós codonyat artesanal, la Susana Martín de Vivers Filos planter ecològic.

Iniciatives cooperatives com la de l’Art de Pauma o ULLSAD, servei d’atenció domiciliària.

Empresàries connectades a les tecnologies de la informació i amb projectes engrescadors com el de la Dominic Baigueret de Clos Dominic amb el seu propi blog i com no el de l’amiga Anna Tarragona amb l’innovador Brogit de la Vall projecte que a més a més de valorar el territori rural, genera activitat econòmica a través dels guiatges d’excursions.

Els efectes positius de l’emprenedoria femenina abasten des de la generació d’ocupació femenina en un context amb minses oportunitats i significativa precarietat laboral fins la dinamització econòmica del territori, la generació d’eixos de socialització i de participació política femenina.

Per tot això, des de l’estudi es recomanen diverses accions per tal de donar suport i promoure l’emprenedoria femenina al món rural. Aquestes van des d’incloure l’emprenedoria femenina en el marc d’enfocaments integrals del territori; visibilitzar l’emprenedoria femenina i desenvolupar accions de promoció d’aquesta; adequar la formació en creació d’empreses a les necessitats d’emprenedores actuals i potencials; fomentar la distribució de tasques domèstiques entre els membres de la llar fins a promoure l’associacionisme i creació de xarxes entre dones emprenedores rurals, reduïr els dèficits en infrastructures per la vida quotidiana i facilitar els tràmits per la creació d’empreses al món rural.

Antonella Gerosa d'Ecològics Bonastre

Antonella Gerosa d’Ecològics Bonastre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *