Com guarir la civilització? Enterrant els valors patriarcals

/ / Uncategorized

phoenix_blankEl passat 7 d’octubre vaig tenir l’oportunitat d’assistir a la presentació del llibre de Claudio Naranjo “Sanar la civilización” al FNAC, on s’entrevistava al prestigiós psiquiatre xilè, especialista en Gestalt i psicologia transpersonal.

En el seu darrer llibre, apunta que les patologies de la nostra civilització tenen l’arrel en uns valors patriarcals de natura destructiva damunt dels quals es fonamenta la nostra organització social: competitivitat, individualisme, violència, dominació… El que ens ha portat a la crisi econòmica, social i ecològica actual.

Per sortir-nos-en, cal fer alguna cosa més que cercar solucions externes.  L’autor proposa un desenvolupament de la consciència individual, que ens permeti recuperar tots els valors i formes de ser que a través de l’educació s’han anat inhibint, com l’espontaneïtat, la tendresa, la improvisació… Així com arribar a l’autorealització. Per fer-ho explica que ens cal “acercar-nos al ser para poder hacer. Si somos, haremos sin darnos cuenta”.

Una visió inspiradora, que convida a mirar dintre de nosaltres mateixos, a guarir-nos individualment per a poder llavors transformar la realitat que ens envolta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *