Es pot ser feminista, crítica i monja cristiana?

/ / better and better

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AUrmf9tIRzE]

Na Teresa Forcades, és una monja benedictina, amb recent ressò mediàtic per les seves declaracions denunciant irregularitats en la gestió de la grip nova.

Però més enllà d’aquest àmbit, Teresa Forcades, metgessa, teòloga formada a Catalunya, EEUU i Alemanya i excel·lent comunicadora, personifica una veu crítica i no condicionada dintre dels posicionaments oficials de l’Església.

En aquest vídeo, es troba a Veneçuela on comparteix la seva visió feminista sobre la planificació familiar i l’avortament, entre altres temes. Com l’autora del post i tantes altres persones, nega que l’existència de l’avortament sigui anar contra el dret a la vida. El contrari, ella es pregunta si és lícit vetar el dret d’autodeterminació de la mare, forçant que es continuï un embaràs en circumstàncies adverses, i les implicacions derivades (increments de morts per avortaments irregulars, reforçament del cicle de la pobresa, etc.).

Per això ha estat objecte d’una campanya en contra seu per part d’e-cristians i objecte d’un requeriment per part del Vaticà, al qual ha respost valentament com una ovella entre llops.

Un prior entranyable em va dir una vegada, que no voler creure per no estar d’acord amb l’Església, era com negar que els estels existeixen, perque qui els assenyala amb el dit no és un estel.

En aquest cas, qui assenyala també és un estel.

Bloc de Teresa Forcades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *