El teu propòsit i la teva professió: una intersecció necessària

/ / Uncategorized

Alinear el teu propòsit personal i el teu propòsit professional es una tasca essencial. Quan això passa et sents motivat, vital, trobes el sentit a allò que fas i dones el millor de tu mateix. Com aconseguir-ho? En aquest post vull transmetre algunes idees clau i oferir-te recursos perquè alinear-lo en dues esferes claus: la personal i la professional.

PROPÒSIT PERSONAL O PROPÒSIT PROFESSIONAL?

Fa uns dies em van entrevistar al Diari de Tarragona  arran d’una formació a emprenedors en la que els ajudava a connectar el seu propòsit personal amb la idea de negoci que estaven posant en marxa. Al parlar-li de propòsit, el periodista que m’entrevistava em va dir:

El teu propòsit i el de la teva organtizació: la “dolça” intersecció.

“Et refereixes a trobar el perquè com emprenedor?…i jo li vaig dir que no, que era el perquè com persona”

TOT NEIX DE TU: NOMÉS HI HA UN PROPÒSIT

I és que tot el que fas, neix del teu centre, vulguis o no. Pots relacionar-te amb tu mateix com si fossis un conjunt de rols diferents i diverses personalitats, un de la feina, un com a pare, un com a fill,…o connectar-los tots, connectar amb qui ets tu, i aportar aquesta unicitat i propòsit en cada àmbit en el que et relacionis.

En aquest sentit, el teu propòsit és un que s’expressa en diferents dimensions de la teva vida.

AL SERVEI DEL TEU PROPÒSIT

Tan si treballes per compte propi com per compte aliè, la idea que et vull transmetre, és que al mateix temps que estàs al servei de la organització o de l’activitat que decideixis emprendre, també ho has d’estar del teu propòsit. Quan això succeeix et sents motivat, vital i trobes el sentit a allò que fas. I si aquesta intersecció no succeeix, doncs ocorre tot el contrari, com constato cada dia a la meva pràctica de coaching.

Per aconseguir la intersecció entre el teu propòsit i el de la organització que formes part, tens davant teu dos processos a iniciar:

Durant formació a emprenedors el passat 14 de febrer a REDESSA.
  • Trobar el teu propòsit
  • Trobar el propòsit de la organització o activitat

TROBAR EL TEU PROPÒSIT

El procés de trobar el teu propòsit et convido a iniciar un diàleg amb tu mateix i a través del qual evolucionar.

Els meus programes de coaching entre altres coses, es centren en ajudar-te a trobar un propòsit que et permeti orientar la teva vida.

TROBAR EL PROPÒSIT DE LA TEVA ORGANITZACIÓ

Per descobrir el propòsit de la organització cal comprometre’s a iniciar una conversa sobre el mateix en el que hi pugui participar la organització sencera. Alguns exemples de processos d’aquest tipus es troben en empreses estudiades en el llibre Reinventar las organizaciones  de Frederic Laloux, com Patagonia, Sounds True o Buurtzorg.  

Una forma de recolzar les organitzacions en aquest sentit és a través del diseny i facilitació de processos sobre el propòsit de la organtizació que ofereixo com servei de consultoria.

PRÀCTICA DE MIRADA INTERIOR

  • A nivell personal, et convido a iniciar la conversa amb tu mateix indagant sobre els vincles entre el perquè de la teva existència i la teva activitat professional. Quins són? En quines facetes estan més vius? Com pots amplificar i potenciar els vincles més forts?
  • A nivell de la organització, et convido a iniciar la conversa sobre el propòsit de la teva organització. A qui li pots preguntar? Com seria imaginar un procés de diàleg sobre el propòsit de la organització que impliqués a tothom? Qui pot tenir interès en iniciar i sostenir aquesta conversa?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *