Amiga

/ / Uncategorized

Un poema i una reflexió per celebrar el dia internacional de les dones.

Hem fet un llarg camí.

I ens queda molt per recórrer,

dins nostre,

i fora.

Sento els mons que creem amb la nostra visió,

amb el nostre potencial,

i el meu cor s’estremeix.

Res ens atura.

Per expandir l’onada,

per donar-nos forces,

avui et celebro amiga,

avui ens celebro.

amiga – magda barceló

Recordant i celebrant

Amb l’arribada de la meva filla, el nostre entorn ens va inundar de regals. Ossets de peluix, joguines de tota mena, mantetes, capses, andròmines….i llibres. Un d’ells era un llibre de petit format anomenat “Global baby girls”. El llibre el composaven fotos de bebès nenes de tot el món, amb un adjectiu i una mica de text en cada pàgina. A la meva filla aquell conte li agradava i me’l demanava sovint. Jo li llegia una vegada i una altra. Ja li havia explicat moltes vegades quan un dia, amb la meva parella, el veritable significat d’aquelles paraules ens va arribar. Deia una cosa així: “Les nenes són fortes, les nenes són intel·ligents, les nenes són curioses,…(···), les nenes, creixeran i canviaran el món”. Aquell missatge revolucionari havia trigat molts dies en arribar a mi, a nosaltres i fer-nos saltar llàgrimes. Perquè? Doncs perquè simplement no estem acostumats a aquestes cançons. Aquestes melodies encara són tonades alternatives, en els marges de la nostra cultura, fora del nostre dia a dia. Per això dies com avui són importants. Ens ajuden a escoltar aquests poemes que tant necessitem. Amb ells recordem el camí recorregut i el que volem recórrer, com a dones i amb tota la societat. I així avui dones us celebro, avui ens celebro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *