Autoritat interna: la clau de la pel·lícula de la teva vida

/ / Uncategorized

Aquest post és el primer d’una sèrie de posts, webinars i podcasts en els que exploraré cadascuna de 9 capacitats bàsiques que configuren la ment autora de si mateixa, segons la teoria de desenvolupament adult del professor de Harvard Robert Kegan.

QUAN L’AUTORITAT RESIDEIX FORA

  • A Luis i Ana aquest cap d’any els ve de gust no sortir i quedar-se a casa, celebrant en la intimitat. No obstant això, s’adapten als plans dels seus amics per reunir-se amb ells com cada any.
  • Lucía detesta la seva feina. No li agrada ni el que fa ni la cultura de l’empresa. No obstant això, obté reconeixement social per treballar en una gran empresa i el seu entorn l’aplaudeix. Ella segueix sense buscar altres treballs, i s’auto convenç que ja està bé en el seu lloc actual.
  • John llegeix tot el que li cau a les mans. Li encanta aprendre i descobrir coses noves. Sempre està provant l’últim esport, l’última dieta, l’última meditació. En el fons se sent cansat d’estar sempre buscant, un lloc, espai i estat que mai arriben.
  • Carla ha estat pensant en les activitats a què li agradaria apuntar als seus fills aquest estiu, en particular un campus de circ que està segura els encantarà. Tanmateix, al comentar-ho amb la seva mare, aquesta la persuadeix instantàniament que el millor és apuntar-los al campus musical al que ella va assistir de petita.

Et reconeixes en alguna d’aquests contextos o t’has trobat alguna vegada en situacions semblants?

Tots atravessem una etapa evolutiva en què el nostre sentit d’identitat es conforma a través de les nostres relacions, i el nostre sentit d’autoritat es fonamenta en fonts externes.

I tanmateix, no podem quedar-nos estancats aquí. Per seguir creixent cal desenvolupar una autoritat interna forta.

QUÈ ÉS L’AUTORITAT INTERNA?

Segons Robert Kegan, “l’autoritat interna consisteix en una ideologia, una identitat personal interna, una autoria personal que és capaç de coordinar, integrar, actuar o inventar valors, creences, conviccions, generalitzacions, ideals, abstraccions, lleialtats interpersonals i estats intrapersonals”

Autoritat interna es refereix a tot allò que respons, quan respons a la pregunta: Qui sóc i què és veritat o real per al mi?, de forma conscient i convertint-te tu mateix en un referent per a tu.

Aquesta capacitat es converteix en una font a través de la qual et configures i dónes forma a la teva vida.

PER QUÈ ÉS IMPORTANT?

Si el teu senti d’autoritat està fonamentat en fonts externes, buscaràs l’autoritat sobre els assumptes de la teva vida fora de tu (caps, relacions, expectatives socials …), i t’amotllaràs a ella.

Aquesta forma de viure, a més de ser font d’una gran inseguretat i variabilitat, ja que sempre hi pot haver una font d’autoritat millor o més informada, també és per definició ineficient. Ineficient, ja que l’única persona que compta amb tot el context de la teva vida, sobretot el context intern o psicològic, ets tu. I les decisions o consells que no tenen en compte el context de la situació són inevitablement esbiaixades.

mandala

4 PASSOS PER CONSTRUIR O REFORÇAR LA TEVA AUTORITAT

Et comparteixo quatre passos perquè construeixis o reforcis la teva autoritat interna:

1- Pujar el volum de la teva veu interna: preguntar-te a tu mateix el que penses, vols i sents sobre qualsevol tema, abans de respondre o preguntar-ho als altres.

2- Examinar i deconstruir les teves fonts d’autoritat externa: En qui confies cegament? A qui demanes consell i ho segueixes? A qui admires o imites? Quines creences familiars repeteixes inconscientment?

3- Connectar teva autoritat interna i el teu propòsit. Connectar teva raó d’existir (Què he vingut a fer?) A la teva autoritat interna (Qui ets i què és veritat per a tu?), De manera que totes dues es retroalimentin.

4- Cultivar la teva autoritat interna a força de pràctica. Igual que amb qualsevol hàbit nou, aquest és el pas més important.

CONTINUANT L’EXPLORACIÓ

  • M’encantarà rebre el teu feed-back, preguntes i comentaris a twitter #autoridadinterna.
  • Per aprofundir en el tema, et convido a webinar gratuït sobre Autoridad interna: la clave para dirigir la película de tu vida, d’una hora que oferiré el proper 30 d’abril a les 18:00 zona horària Barcelona (Espanya). Inscripcions en aquest link
  • Si vols descobrir com el coaching pot ajudar-te en aquest aspecte i molts altres,  contàcta’m a hola@magdabarcelo.com. M’encantarà conversar amb tu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *