Ment visionària: el poder de l’atenció amb intenció

/ / Uncategorized

Tenir una visió de cap a on vas, és a dir una descripció d’on vols estar en uns tres o quatre anys, és la millor manera que conec d’orientar-te efectivament enmig l’estrepitosa complexitat de la vida.

Aquest post és el tercer de la sèrie de posts i webinars en els que exploro cadascuna de 9 capacitats bàsiques que configuren la ment autora de si mateixa, segons la teoria de Desenvolupament adult del professor de Harvard, Robert Kegan.

QUAN LA MENT VISIONÀRIA NO ESTÀ DISPONIBLE

 • Fran es troba cada cop més desanimat amb la seva feina de funcionari. No té gairebé feina i les perspectives no apunten cap a un canvi. Ell s’auto convenç que als seus cinquanta “ha d’estar content” i “conformar-se amb el que té”. Era incapaç d’imaginar-se, de visionar una versió millor de la seva vida.
 • La visió de Petra sobre la seva família és el d’un sistema obert al món, en el qual tots i especialment els seus fills puguin conèixer cultures diferents, rebent persones d’altres països i / o viatjant als mateixos. El fet de no comunicar la seva visió de la família a la seva parella per pensar que no hi estarà d’acord, la paralitza per prendre la iniciativa acollint persones d’altres països a casa i proposant vacances a cultures amb forta disparitat de la pròpia.
 • Jordi, guitarrista de professió, també és molt bo gestionant xarxes socials, i editant vídeos del que emergeixen múltiples col·laboracions. En no tenir una visió futura de si mateix i comptar amb una baixa capacitat de marcar límits, es perd en col·laboracions, bloquejant la millor expressió futura del seu propòsit.

SENSE VISIÓ, ET PERDS … ..DE VEGADES DEL TOT

Quan la teva ment visionària no està disponible, les coses et passen. El context de la teva vida et defineix, doncs al no saber on vas, les circumstàncies es tornen més grans que tu.

Al no tenir clar el teu rumb, sents que tens poc o zero marge de maniobra. Vius des de la reactivitat i rol de víctima – conscient o inconscient. Per aquest motiu t’omple el ressentiment i la frustració.

He conegut persones que han marxat, han abandonat aquesta vida, pel fet de no veure a si mateixes en el futur. Presenciar aquest procés ha estat una de les experiències més desencoratjadores que he viscut.

I és que quan no et veus, simplement no pots liderar la teva vida.

The eye of horus

En canvi, les persones que tenen una ment visionària desenvolupada expressen el seu propòsit com el sonar d’un cetaci, emetent ones sobre allò que volen connectat a l’expressió del seu potencial en un futur proper. Quan la vida els repta a jugar diferent entren en el fòrum de la seva autoritat interna, i mitjançant un diàleg i límits creatius, declinen, transformen o accepten el repte segons el moment.

QUÈ ÉS LA MENT VISIONÀRIA?

En tot moment estàs exposat a 11 milions de trossos d’informació. No obstant això, la teva ment conscient tan sols és capaç de processar 40 – segons la teoria de la informació.

Tenir una visió de cap a on vas, és a dir una descripció on vols estar en uns tres o quatre anys, és la millor manera que conec d’orientar-te efectivament enmig de l’estrepitosa complexitat del món i la vida. Per crear la teva visió cal imaginar-te expressant el teu major potencial. Parlo d’imaginar, de la mateixa manera que imaginen els nens: coses i realitats que encara no existeixen.

Un cop definida la teva visió, la forma de posar-la en pràctica és combinant l’atenció amb la intenció:

Quan comptes amb la capacitat de ment visionària, experimentes la realitat com mal·leable i plena de sincronies. El que et passa és una cosa amb la que participes, a la que dónes forma, estant connectat en tot moment amb la teva combinació única de propòsit, prioritats i intencions.

En actuar d’aquesta manera et converteixes en agent actiu de la teva vida.

5- PASSOS PER CONSTRUIR O REFORÇAR LA TEVA MENT VISIONÀRIA

 1. Desenvolupar la teva autoritat interna i propòsit.
 2. Construir la teva visió. Imaginar-te a tu mateix expressant el teu propòsit personal a 3-5 anys vista, mentre desenvolupes tot el teu potencial.
 3. Comunicar la teva visió. A tu mateix, al teu entorn, al món. Una vegada i una altra.
 4. Utilitzar la teva integritat i límits per modelar la teva experiència.
 5. Reajustar la teva visió periòdicament en un diàleg generatiu amb tu mateix i el teu entorn.

CONTINUANT ​​L’EXPLORACIÓ

M’encantarà llegir el teu feed-back, preguntes i comentaris a Twitter, Facebook o Instagram #mentevisionaria.

Per aprofundir en el tema, et convido a la conferència on-line Ment visionària: el poder de l’atenció amb intenció d’una hora que oferiré el proper 25 de juny a les 18:00 zona horària Barcelona (Espanya). Inscripcions en aquest vincle.

Si vols descobrir com el coaching pot ajudar-te en aquest aspecte i molts altres, Contàctam a hola@magdabarcelo.com. M’encantarà conversar amb tu.

2 Comments to “ Ment visionària: el poder de l’atenció amb intenció”

 1. Merce says :Respon

  L’he trobat molt interessant.
  Recordo que varem fer aquesta practica al curs de coaching que em vas donar. I el posare un altre cop en marxa, pq ja m’havia despistat totalment.
  Gracies per recordar-me-ho.
  Merce

  1. Magda Barceló says :Respon

   Gràcies pel teu comentari Mercè :+)
   Val la pena anar recordant i practicant aquestes capacitats fins que amb la mateixa pràctica s’integren en la nostra forma de ser i fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *